紋白蝶とキャベツと胃潰瘍2

紋白蝶とキャベツと胃潰瘍

 欠右脳症である壊血病は一日10㎎程度摂取していれば発症しないが、日本人の食事摂取基準では、酸化を防ぐ働きや心臓血管系の疾病予防が期待できる摂取量が推定平均必要量とされた。推奨量は推定平均必要量の1.2倍の量となっている。なお、ビタミンCを大量摂取しても吸収率が低下し、尿中の排泄量が増加する。現段階では耐容上限量を設定する根拠が充分になく、過剰の害を防ぐための耐容上限量は設定されていない。

 吸収率は、一日200㎎程度までは90%と高く、1g以上では50%以下で、食事から摂取する場合とサプリメントから摂取する場合とで、吸収率や利用率に差はない。

ビタミンCが不足すると壊血病になる。日本ではあまり例が見られないが、ビタミンCが不足してコラーゲンが充分に生成されないと、毛細血管の結合組織が弱くなり、出血が止まらなくなる。

また、歯茎から出血しやすくなったりする。

 サプリメントなどで一日3~4g以上摂取すると下痢を起こすことがあるが、一過性のもので特に問題はなく、過剰症とは異なる。しかし、腎機能障害のある人では、腎シュウ酸結石のリスクが高まることが報告されている。でも、ヒトはモルモット・サルなどの数種の動物と同様に、体内でビタミンCを作ることが出来ず、食物からとる必要があり、タバコを吸う人は消耗しやすいことを示すデータもあるため、喫煙者は特にそのことを意識する方がいいでしょう。

Crimson butterfly, cabbage, and stomach ulcer 2

Scurvy, which is a right encephalopathy, will not develop if you consume about 10 mg per day, but according to the dietary intake standards for Japanese people, the estimated average intake is the amount that can be expected to prevent oxidation and prevent cardiovascular diseases. It was considered the necessary amount. The recommended amount is 1.2 times the estimated average required amount. Furthermore, even if large amounts of vitamin C are ingested, the absorption rate decreases and the amount excreted in urine increases. At present, there is insufficient basis for setting an upper limit of tolerability, and no upper limit of tolerability has been set to prevent harm from excess.

The absorption rate is as high as 90% up to about 200mg per day, and less than 50% for doses above 1g, and there is no difference in the absorption rate or utilization rate between when taken from food and when taken from supplements.

A lack of vitamin C causes scurvy. Although this is not often seen in Japan, if collagen is not produced sufficiently due to a lack of vitamin C, the connective tissue of capillaries becomes weak and bleeding becomes unstoppable.

Also, your gums may bleed more easily.

Diarrhea may occur if you take more than 3 to 4 g per day as a supplement, but this is temporary and does not pose any particular problem, and is different from an overdose. However, it has been reported that people with impaired renal function have an increased risk of developing renal oxalate stones. However, humans, like several other animals such as guinea pigs and monkeys, cannot produce vitamin C in their bodies and must obtain it from food, and there is also data showing that people who smoke are more likely to waste vitamin C. Smokers should especially be aware of this.

 

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